sobota, 3 stycznia 2015

aga w kuchni #18 makaron ze szpinakiem i łososiem


Pierwszy przepis obiadowy. Nowy rok więc i nowości na blogu muszą być :)
Recepta na dobry obiad kiedy mamy mało czasu.
Przedstawiam Państwu makaron ze szpinakiem i łososiem!


Potrzebujesz:

3 łyżeczki masła
250g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 
200g sera feta
pół czerwonej cebuli
ząbek czosnku
300g łososia
makaron


Przygotowanie:

masło roztapiamy na patelni, siekamy czosnek i cebulę dodajemy na patelnię. Kroimy łososia i smażymy.Wrzucamy szpinak i dość często mieszamy. Gdy szpinak już się rozmrozi i będzie się rozpadał kroimy ser feta i dodajemy na patelnię. W tym czasie wstawiamy wodę solimy, dodajemy makaron (najlepiej razowy).

Ugotowany makaron wykładamy na talerz, na makaron wylewamy odrobinę sosu.
Gotowe.
Szybki i dobry obiad, wcale nie musi być studencki :)

Przy okazji w nowym roku życzę Wam zdrowia miłości odwagi i wielu pomysłów :) buziaki!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz