poniedziałek, 29 grudnia 2014

Aga w kuchni #16 orzechowe batoniki

Święta już się skończyły ale mimo wszystko życzę Wam wszystkiego dobrego
 po świętach i wszystkiego dobrego na nowy rok!
A teraz łapcie przepis na fit batoniki :)


Potrzebujesz:


szklankę/dwie szklanki różnych orzechów (nerkowca,włoskie,laskowe)
szklanka płatków owsianych
5 łyżek miodu
dodatkowo można dodać suszone owoce



Przygotowanie:

Miód rozgrzać na patelni, dodać trochę cukru. Do rozpuszczonego miodu dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Przesypać wszystko do wyłożonej papierem blachy, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec do czasu aż orzechy się przyrumienią. Ostudzić. Ostudzoną blachę można włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Następnie pokroić w wygodne dla Was rozmiary batoników. KONIEC. Jeśli ktoś chce czekoladową pokrywę, można rozpuścić czekoladę i wylać na wierzch przed pokrojeniem, odczekać aż czekolada zastygnie i wtedy pokroić :)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz