wtorek, 10 lutego 2015

Aga w kuchni #22 zupa owocowa


Kompot z makaronem albo zupa owocowa, jak kto woli :)
Siostra potrzebowała trochę lata w środku zimy,
więc jako dobra starsza siostra zrobiłam jej powrót do przedszkola.

Do dzieła!


Potrzebujesz:

450g truskawek
500ml słoik kompotu z wiśni lub szklanka wydrylowanych wiśni
500ml słoik kompotu z śliwek lub szklanka śliwek
opakowanie kisielu truskawkowego
opakowanie kisielu wiśniowego
cukier do smaku
1,5 litra wody
makaron

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę i kompoty. Wrzucamy truskawki i gotujemy około 20 minut. Do szklanki wsypujemy kisiel i rozcieńczamy z zupą z garnka. Kisiel dolewamy do zupy. To samo robimy z drugim opakowaniem kisielu. Całość trzymamy na gazie do zagotowania. Cukier dosypujemy wedle uznania. Przed podaniem w osobnym garnuszku przygotowujemy makaron do zupy. Przed podaniem do talerza kładziemy trochę makaronu i zalewamy zupą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz